علت چهارم سوختن غذا در ماکروفر: نبود مولکول های آب در غذا


علت چهارم سوختن غذا در ماکروفر: نبود مولکول های آب در غذا

مایکروویو و سولاردام با تولید امواج الکترومغناطیس، گرما ایجاد می‌کنند تا غذاها پخته یا گرم شوند. به طور خلاصه، مایکروویو با تاثیر بر مولکول های آب داخل غذا، در آنها نوسان ایجاد می‌کند و غذا گرم می‌شود زیرا جذب امواج توسط مولکول های آب به میزان قابل توجهی بیشتر است. بنابراین اگر غذایی که در ماکروفر قرار می‌دهید فاقد رطوبت باشد، احتمالا غذا می‌سوزد یا در بهترین حالت خشک و برشته می‌شود. پس بهترین راه این است که از گذاشتن مواد غذایی زیر در ماکروفر خودداری کنید تا آنها مسبب سوختن غذا در ماکروفر نشوند. در ادامه غذاهایی که نباید در ماکروفر قرار دهید را می‌خوانیم.

چه غذاهایی را نباید در ماکروفر گذاشت:

1. لیوان حاوی آب

اگر یک لیوان آب را برای جوشاندن در ماکروفر قرار دهید، دمای آب می‌تواند بیش از حد بالا برود و زمانی که به لیوانتان چای، قهوه و…. اضافه کنید منفجر شود یا سر برود. با اینکه جوشاندن آب با ماکروفر کار راحت‌تری ست اما بهتر است در این مورد ریسک نکنید.

1. تخم مرغ خام

قرار دادن تخم‌ مرغ خام با پوست در مایکروفر، باعث تجمع بخار درون تخم مرغ و متلاشی شدن آن می‌شود و مایکروویو آسیب می‌بیند.

2. برنج خام

باکتری های مضری در برنج خام وجود دارند که توسط اشعه های ماکروفر از بین نمی‌روند. از این رو پخت برنج در ماکروفر می‌تواند باعث مسمومیت غذایی شود. پس توصیه می‌کنیم برای پختن آن از مایکروفر استفاده نکنید.

3. نان

احتمالا برایتان پیش آمده که برای گرم کردن نان از ماکروفر استفاده کرده باشید و نان خشک شده باشد. این مسئله به این علت اتفاق می‌افتد که نشاسته و قند موجود در نان به امواج واکنش نشان می‌دهند و نان خشک می‌شود.

4. گوشت های فرآوری شده (سوسیس، کالباس و…)

تحقیقات نشان داده است استفاده از ماکروفر برای گرم کردن گوشت فرآوری شده باعث تولید اکسید کلسترول در آن می‌شود که از خود کلسترول نیز مضرتر است، منجر به بیماری های قلبی می‌شود و ضرر این نوع مواد غذایی را افزایش می‌دهد. بنابراین برای گرم کردن سوسیس، کالباس و… از ماکروفر و سولاردم استفاده نکنید.

5. فلفل تند

قرار دادن سبزیجاتی همچون فلفل در مایکروفر باعث دود کردن فلفل و آزاد شدن ماده شیمیایی تند درون آن می‌شود که می‌تواند مسبب سوختن در ماکروفر شود. پس از این، هنگامی که درب ماکروفر را باز کنید به علت واکنش های آن ماده با امواج، احتمالا دچار سوزش چشم و مجرای تنفسی می‌شوید.

6. سس قرمز گوجه فرنگی

اگر برای پخت غذا یا میل کردن آن عادت به سرو سس قرمز به صورت گرم دارید، پیشنهاد می‌کنیم این کار را با ماکروفر انجام ندهید. قرار دادن سس گوجه فرنگی باعث تمایل حرک ذرات آن می‌شود که این تمایل بر خلاف غلظت سس است، در نتیجه در لایه های زیرین سس، فشار تجمع می‌یابد و این فشار به سطح بالایی منتقل می‌شود. در نتیجه سس در کل محیط درونی ماکروفر پاشیده می‌شود. برای گرم کردن سس از اجاق گاز استفاده کنید تا بتوانید با هم زدن آن از تجمع فشار جلوگیری کنید.

7. سبزیجات برگ دار و میوه‌ها

گذاشتن میوه (چه یخ زده چه تازه) و سبزیجات برگ دار (به خصوص کلم‌پیچ) در ماکروفر باعث جرقه زدن دستگاه می‌شود.

8. روغن های پخت‌وپز

روغن های پخت‌وپز مثل روغن زیتون، روغن کنجد و… به علت ماهیت مولکول هایشان به میزانی که انتظار دارید در مایکروفر داغ نمی‌شوند پس ماکروفر گزینه خوبی برای گرم کردن روغن نیست.

9. کلم بروکلی

با اینکه پخت کلم بروکی در مایکروویو رایج است اما باید بدانید که این کار بیشتر مواد معدنی و مواد مغذی آن را از بین می‌برد و خواص بروکلی را نابود می‌کند. بهترین روش طبخ این کلم، بخارپز کردن است.

10. سیب زمینی پخته یا سرخ شده

گرم کردن مجدد سیب زمینی در ماکروفر و سولاردم می‌تواند باعث تولید نوعی ماده سمی در آن شود که خطرناک است و شما را بیمار می‌کند.

11. قارچ پخته

قارچ هم مانند سیب زمینی، بهتر است پس از پخته شدن خورده شود. چراکه گرم کردن قارچ در ماکروفر مضر است.

12. هر چیزی که قبلا یکبار گرم کرده‌اید

هر بار گرم کردن غذا در ماکروفر، کیفیت و خاصیت آن را پایین می‌آورد. با گرم نکردن بیش از یکبار غذا در ماکروفر برای سلامتی خود ارزش بگذارید.


موردی برای نمایش وجود ندارد.